Nepečený želatinový dort s příchutí smetany a jahod - postup přípravy
Pokud máte doma čerstvé jahody a nevíte co s nimi, můžete se nyní inspirovat jednoduchým receptem na nepečený želatinový dort se smetanovou a jahodovou příchutí. Podávat jej můžete i jako chuťovku svým hostům.
Jahodová vrstva
Smetanová vrstva
Začněte tím, že si připravíte smetanový krém. V menším rendlíku si rozmíchejte smetanu ke šlehání spolu s moučkovým cukrem, kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Směs pak zahřívejte po dobu jedné minuty na mírném plamenu, dokud nezhoustne.
Skleněnou misku vystelte potravinovou fólií a vymažte trochou rostlinného oleje.
Hotový krém odstavte ze sporáku a naneste do vymazané misky.
Nyní si očistěte a omyjte jahody, rozkrojte je na půl, umístěte do kuchyňského robota a rozmělněte na pyré. To pak přelijte do menšího hrnce a promíchejte s vodou, v které jste rozpustili kukuřičný škrob.
Také vše ochuťte cukrem. Tekutinu zahřívejte na mírném plamenu asi jednu minutu.
Pak odstavte a nalijte jahodový krém na ten již zatuhlý smetanový.
Rovnoměrně rozprostřete, nechte asi 30 minut chladnout při pokojové teplotě a následně vložte do lednice na 30 až 60 minut.
Až bude želatinový dort zatuhlý, vyjměte jej z lednice, posypte dle libosti kokosem a podávejte pokrájené na menší porce.
Hodit se bude k tomuto osvěžujícímu zákusku třeba mléčný koktejl anebo ledová káva.
Přejeme vám dobrou chuť.