Obalované kuřecí roládky - postup přípravy
Máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového a neotřelého? Pak pro vás máme zajímavý tip na zajímavé kuřecí roládky v trojobalu, které jsou plněné sýrem a ananasem. Kuřecí maso se sladkým ovocem už je stará známá. Dosud jsme ale byli zvyklí připravovat jej převážně s broskvemi. Ananas je ale také velmi šťavnaté ovoce, jehož chuť se ke kuřecímu masu velmi dobře hodí a ve spojení s lahodným sýrem potěší celou vaši rodinu.
Ingredience
Kuřecí prsa důkladně omyjte, osušte je papírovými utěrkami a nakrájejte je na plátky. Plátky lehce naklepejte paličkou a z obou stran osolte, opepřete a případně posypejte svým oblíbeným kořením. Plátky narovnejte do misky a dejte do lednice na hodinu chladit, aby se chuť koření rozložila v mase.
Připravte si náplň roládek. Nakrájejte ananas, případně použijte krájený ananas z konzervy. Ten ale důkladně slijte a osušte od přebytečné šťávy. Svůj oblíbený sýr, ať už je to eidam, gouda nebo cheddar, nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ho k ananasu.
Omyjte bylinky a osušte je papírovými utěrkami. Nasekejte je najemno a přidejte ke směsi ananasu se sýrem. Všechny přísady důkladně promíchejte.
Maso vyndejte z lednice a na každý plátek masa položte 1 – 2 polévkové lžíce náplně a zarolujte. Když máte všechna kuřecí prsa zarolovaná s ananasovou náplní, připravte si dvě misky. Do jedné rozklepněte vajíčko a do druhé strouhanku. Každou roládku pak obalte ve vajíčku a poté ve strouhance.
Plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na něj roládky. Troubu si předehřejte na 200 stupňů Celsia a pečte zhruba 30 minut, dokud strouhanka nezezlátne. Po dopečení roládky vyndejte z trouby, vyrovnejte na talíř, zasypejte čerstvými sekanými bylinkami a podávejte s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.