Obalovaný květák pečený v troubě - postup přípravy
Jen málokdo nemá v lásce obalovaný květák, nicméně běžně jeho příprava zabere dost času. Vyzkoušejte vychytávku, o kterou se s námi podělila paní Helena Vítková Zvonková, díky ní je tato dobrota téměř bez práce.
Ingredience
Připravte si talíř s hladkou moukou. Do druhého talíře či misky vyklepněte vajíčka, přidejte větší množství prolisovaného česneku, sůl a také mletý černý pepř. Strouhanku smíchejte se strouhaným sýrem a trochou mleté papriky.
Květák rozeberte na růžičky, důkladně ho omyjte, nechte ho pečlivě okapat a osušte ho papírovými utěrkami. Každou růžičku obalte nejprve v hladké mouce, poté ve vajíčkové směsi a nakonec v ochucené strouhance se sýrem.
Obalené růžičky květáku vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Postříkejte je olejem ve spreji a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C po dobu kolem 45 minut. Po dopečení nechte květák minutku odpočinout a podávejte spolu s vařeným bramborem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.