Ořechový krémeš s čerstvými banány - postup přípravy
Očekáváte vzácnou návštěvu a chcete se před ní blýsknout? Pak upečte skvostný ořechový krémeš s čerstvými banány. Je velice jemný, šťavnatý a rozplývá se doslova na jazyku. Kromě jiného skvěle doplní šálek voňavé kávy.
Korpus
Krém
Na dohotovení
Nejprve si připravte těsto na korpus. V míse si tedy vyšlehejte do nadýchané pěny vejce spolu s cukrem (ručním mixérem to bude trvat cca 3 až 4 minuty). Poté přisypte i polohrubou mouku, kakao, mleté oříšky, kypřící prášek do pečiva a vypracujte hladké polotekuté těsto. To následně vlijte do plechu s pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřete a dejte péct do trouby na 20 minut při teplotě 180 °C.
Nyní se pusťte do krémové náplně. Do hrnce nalijte mléko a přiveďte jej k varu. Mezitím si rozmíchejte v misce vejce spolu s moukou, cukrem, pudinkovými prášky a po pár minutách vlijte do teplého mléka. Při stálém míchání vařte do zhoustnutí. Pudink odstavte z plotny a po mírném vychladnutí do něj zakomponujte měkké máslo pomocí mixéru. Nakonec na upečený a vychladlý korpus navrstvěte plátky banánů, které jste předtím pokapali pomerančovou šťávou. Vše přetřete vanilkovým krémem, posypte strouhanou čokoládou a dejte chladit do lednice na několik hodin.
Po několika hodinách vyjměte dezert z lednice, pokrájejte ho na menší kousky a podávejte třeba s šálkem kávy, s čajem anebo i horkou čokoládou. Přejeme vám příjemné mlsání.