Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechový závin s medem a vanilkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ořechový závin s medem a vanilkou - postup přípravy

Smíchejte pár ingrediencí a připravte si ten nejlepší závin, jaký jste kdy jedli. Postupujte podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, který zvládnou i začínající pekaři.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Náplň

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mouku s vejcem, tvarohem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem do pečiva. Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do lednice, než si připravíte ořechovou náplň. 

2. KROK

Piškoty nastrouhejte najemno a smíchejte je s rozemletými vlašskými ořechy, mlékem, vanilkovým cukrem, skořicí a medem. 

Poznámka: Cukr do náplně nemusíte přidávat, protože piškoty v ní jsou dost sladké.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě stejné části a z první z nich vyválejte plát o průměru cca 26 cm a výšce 0,5 cm. Plát potřete rovnoměrně polovinou připravené ořechové náplně a těsto zarolujte a jeho konce slepte k sobě, aby náplň nevytekla.

Poznámka: Stejný postup opakujte u druhé části těsta.

4. KROK

Oba ořechové záviny položte na plech vyložený pečicím papírem, kde jejich povrch potřete rozpuštěným máslem. Dezerty pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Po vychladnutí je podávejte nakrájené na kousky a posypané moučkovým cukrem.

5. KROK

Poznámka: Dobu pečení upravte dle výkonnosti vlastní trouby. Záviny by měly být narůžovělé.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů