Ořechový závin s medem a vanilkou - postup přípravy
Smíchejte pár ingrediencí a připravte si ten nejlepší závin, jaký jste kdy jedli. Postupujte podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, který zvládnou i začínající pekaři.
Těsto
Náplň
Na potření a posypání
V míse smíchejte mouku s vejcem, tvarohem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem do pečiva. Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte do lednice, než si připravíte ořechovou náplň.
Piškoty nastrouhejte najemno a smíchejte je s rozemletými vlašskými ořechy, mlékem, vanilkovým cukrem, skořicí a medem.
Poznámka: Cukr do náplně nemusíte přidávat, protože piškoty v ní jsou dost sladké.
Těsto rozdělte na dvě stejné části a z první z nich vyválejte plát o průměru cca 26 cm a výšce 0,5 cm. Plát potřete rovnoměrně polovinou připravené ořechové náplně a těsto zarolujte a jeho konce slepte k sobě, aby náplň nevytekla.
Poznámka: Stejný postup opakujte u druhé části těsta.
Oba ořechové záviny položte na plech vyložený pečicím papírem, kde jejich povrch potřete rozpuštěným máslem. Dezerty pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Po vychladnutí je podávejte nakrájené na kousky a posypané moučkovým cukrem.
Poznámka: Dobu pečení upravte dle výkonnosti vlastní trouby. Záviny by měly být narůžovělé.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou