Originální pomazánka s uzeným sýrem, mrkví a česnekem - postup přípravy
Spolu s vánočními svátky nastává éra nejenom cukroví, ale také chlebíčků a jednohubek. Bramborový salát jakožto pomazánka je sice klasika, možná jste však zatoužili po něčem zajímavějším. Tento recept je odpověď.
Ingredience
Vejce dejte uvařit do vroucí vody asi na 10 minut. Poté je zchlaďte, oloupejte skořápku a nechte je vychladnout. Uzený sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a vložte ho do hluboké misky. Nahrubo k němu nastrouhejte také natvrdo uvařená vejce.
Dvě malé nebo jednu větší mrkev očistěte a nastrouhejte ji najemno. Do směsi prolisujte pár stroužků česneku, vše posypejte mletým černým pepřem, trochou soli a zakapejte majonézou a zakysanou smetanou. Všechny ingredience pak důkladně promíchejte, natřete na pečivo a podávejte.
Videopostup krok za krokem