Osvěžující limetkový cheesecake - postup přípravy
Nepečený limetkový cheesecake podle receptu od paní Katky Sojkové vás okouzlí jemnou chutí tvarohového krému s nádechem limetky. Je to dokonale osvěžující letní dezert.
Korpus
Náplň
Na velký tác položte arch pečicího papíru a na něj pak kulatý dortový ráfek nebo odnímatelný okraj klasické dortové formy. Piškoty rozemelte a smíchejte je se strouhaným kokosem, rozpuštěným máslem, mlékem a rumem. Všechny suroviny důkladně promíchejte a natlačte je do dortové formy.
Z limetek ostrouhejte kůru a odložte ji zatím bokem. Poté z nich vymačkejte šťávu. Nalijte ji do rendlíku, postavte ji na sporák a nechte ji pět minut povařit na mírném ohni.
Smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuha. Tvaroh smíchejte s oba druhy cukru. Vmíchejte i převařenou limetkovou šťávu, vyšlehanou smetanu a dvě třetiny množství limetkové kůry.
Želatinu dle návodu na sáčku rozmíchejte s několika lžícemi vody. Nechejte ji zhruba deset minut bobtnat, poté ji zahřejte a nechte rozpustit.
Do želatiny přidejte dvě lžíce tvarohové směsi a vlijte ji k náplni. Důkladně promíchejte.
Hotový tvarohový krém natřete na korpus. Dort posypejte zbytkem strouhané limetky a dejte ho chladit do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.