Ovesný chléb s kefírem a dýňovými semínky - postup přípravy
Připravte si ovesný chléb, jehož výhodou je, že neobsahuje mouku ani máslo. Navíc skvěle chutná, připravíte ho snadno, rychle a zvládnou ho upéct i začátečníci.
Těsto
Na vymazání
Ovesné vločky rozemelte na jemný prášek, který smíchejte se solí, jedlou sodou, dýňovými a slunečnicovými semínky a kefírem.
Tip: Kefír můžete nahradit bílým jogurtem.
Do směsi přidejte vejce a ingredience důkladně zamíchejte. Na závěr přidejte jablečný ocet a vytvořte těsto, které nalijte do formy na pečení chleba, kterou předem vymažte tukem.
Poznámka: Ocet přidejte až na poslední chvíli, aby nevznikla nežádoucí reakce s jedlou sodou.
Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Ovesný chléb nechte vychladnout a poté jej servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k salátům či masu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Domácí vaření