Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesný chléb s kefírem a dýňovými semínky

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Ovesný chléb s kefírem a dýňovými semínky - postup přípravy

Připravte si ovesný chléb, jehož výhodou je, že neobsahuje mouku ani máslo. Navíc skvěle chutná, připravíte ho snadno, rychle a zvládnou ho upéct i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ovesné vločky rozemelte na jemný prášek, který smíchejte se solí, jedlou sodou, dýňovými a slunečnicovými semínky a kefírem. 

Tip: Kefír můžete nahradit bílým jogurtem.

2. KROK

Do směsi přidejte vejce a ingredience důkladně zamíchejte. Na závěr přidejte jablečný ocet a vytvořte těsto, které nalijte do formy na pečení chleba, kterou předem vymažte tukem.

Poznámka: Ocet přidejte až na poslední chvíli, aby nevznikla nežádoucí reakce s jedlou sodou.  

3. KROK

Těsto pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–35 minut. Ovesný chléb nechte vychladnout a poté jej servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k salátům či masu.

4. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Domácí vaření

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů