Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovesný dezert s krémem z mascarpone

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Ovesný dezert s krémem z mascarpone - postup přípravy

Nepečený ovesný dezert s mascarpone je zdravější alternativou k tradičním sladkým dezertům. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava a absence přidaného cukru.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte základ. Rozmačkané banány smíchejte s vločkami, rozmixovanými na prášek, s kakaem a instantní kávou, rozpuštěnou v horké vodě. Směsí následně naplňte formu na dezert a připravte krém. 

2. KROK

Mascarpone smíchejte s jogurtem a medem a vzniklým krémem potřete celý povrch základu na dezert, který poté vložte na 1 hodinu do lednice. 

3. KROK

Ovesný dezert na závěr posypte kakaem a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci ovesné pochoutky můžete podávat s šálkem dobré kávy, jejíž chuť se k dezertu skvěle hodí.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů