Ovesný dezert s krémem z mascarpone - postup přípravy
Nepečený ovesný dezert s mascarpone je zdravější alternativou k tradičním sladkým dezertům. Výhodou receptu je snadná a rychlá příprava a absence přidaného cukru.
Základ
Krém
Zdobení
Nejprve připravte základ. Rozmačkané banány smíchejte s vločkami, rozmixovanými na prášek, s kakaem a instantní kávou, rozpuštěnou v horké vodě. Směsí následně naplňte formu na dezert a připravte krém.
Mascarpone smíchejte s jogurtem a medem a vzniklým krémem potřete celý povrch základu na dezert, který poté vložte na 1 hodinu do lednice.
Ovesný dezert na závěr posypte kakaem a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci ovesné pochoutky můžete podávat s šálkem dobré kávy, jejíž chuť se k dezertu skvěle hodí.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Healthy Desserts by Magda