Ovesný kakaový chlebíček bez cukru - postup přípravy
Máte-li chuť na něco sladkého, ale nechcete nabírat kila navíc, zkuste ovesný kakaový chlebíček. Dezert je lahodný, na povrchu křupavý, snadný, rychlý a neobsahuje cukr.
Těsto
Poleva
Na vymazání
V míse smíchejte ovesné vločky s horkým mlékem a nechte je 10 minut odpočívat. Banány oloupejte a pomocí vidličky je rozmělněte na kaši.
Tip: Banány můžete také rozmělnit v mixéru.
Banánovou kaši následně vmíchejte do vloček s mlékem, do které vmíchejte vyšlehaná vejce. V jiné misce smíchejte kakao s kypřícím práškem do pečiva a suché ingredience přidejte do banánové směsi.
Vzniklým těstem naplňte formu na pečení vyloženou pečicím papírem, který pomažte trochou oleje. Povrch ovesného kakaového chlebíčku posypte nasekanými vlašskými ořechy a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Doba pečení závisí na výkonnosti vaší trouby. Zda je chlebíček upečený, poznáte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Na závěr v míse smíchejte rozlámanou čokoládu s olejem a nechte ji rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Potrvá to 1–2 minuty. Polevou naplňte cukrářský sáček a ovesný kakaový chlebíček jí ozdobte dle vlastního vkusu.
Tip: U zdobení se můžete inspirovat videem níže.
Poznámka: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Skvěle se hodí ke kávě, čaji, ale také výborně chutná v kombinaci s horkým mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rodinné recepty