Ovocný dort s kakaovým korpusem a krémem - postup přípravy
Ať už máte chuť na sladkou tečku, nebo chystáte dort na narozeninovou oslavu, piškotový dort s krémem a ovocem zaručeně vždy sklidí úspěch. Recept nám poskytla paní Kateřina Sojková.
Na korpus
Dále
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Z bílků začněte šlehat sníh, během šlehání přidávejte cukr a vanilkový cukr. Jakmile získáte hustý sníh, zašlehejte do něj žloutky a olej. Nakonec opatrně vmíchejte mouku a kakao, těsto musí zůstat nadýchané.
Nalijte ho do formy o průměru 26 cm vyložené pečicím papírem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte korpus zhruba 45 minut. Po upečení ho nechte vychladnout.
Poznámka: Z uvedeného množství ingrediencí získáte korpus na dva nízké dorty nebo jeden vyšší, patrový.
Ze zakysané smetany, tvarohu a moučkového cukru vymíchejte krém, množství cukru záleží na vaší chuti. Namažte ho na vychladlý korpus a na něj dejte libovolné ovoce. Nakonec podle návodu připravte želatinu, použijte 2 nebo 3 sáčky. Nalijte ji na ovoce a nechte v lednici ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.