Ovocný dort s krémem z broskvového džusu - postup přípravy
Pokud chystáte nějakou důležitou oslavu či sešlost s přáteli, je to vcelku vhodná příležitost pro upečení chutného dortu, který zachutná všem vašim blízkým. Kombinaci sladké chuti s ovocným nádechem prostě nic nepřekoná.
Těsto
Krém
Na ozdobu
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a prosejte do nich opatrně mouku, promíchejte. Mezitím vyšlehejte bílky se špetkou soli. Žloutky smíchané s moukou následně oparně promíchejte s bílky a vzniklé těsto přelijte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby na 170 stupňů péct na 30 až 40 minut (pravidelně kontrolujte).
Jakmile piškot vychladne, nalijte do hrnce nalijte broskvový džus, přisypejte vanilkový pudink a směs přiveďte za stálého míchání k varu. Nebojte se ji během přípravy ochutnat a případně přidat trochu cukru podle vašich preferencí. Vařte, dokud směs nezhoustne. Poté ji nalijte na korpus. Jakmile vychladne, vyšlehejte smetanu a výslednou šlehačku rozprostřete na krém. Následně už jen položte sušenky na ozdobu a nechejte v lednici zatuhnout alespoň na hodinu. Poté můžete podávat, dobrou chuť!