Palačinky z chleba, vajec a mléka - postup přípravy
Pokud vám doma zbyl chleba, který už není úplně čerstvý, ale vyhazovat ho je vám líto, můžete jej použít k výrobě dezertu. Palačinky z chleba jsou lahodné a můžete je servírovat jako hlavní jídlo i dezert.
Ingredience
Do mísy od robota natrhejte na kousky chleba a přidejte k němu vejce, sůl a mléko. Ingredience rozmixujte do hladka a tekutinu přelijte do čisté mísy, kde do ní vmíchejte lžíci oleje.
Na pánvi rozehřejte lžičku oleje, vlijte na něj naběračku těsta a palačinku smažte z každé strany 3–4 minuty na mírném ohni.
Poznámka: Jak dlouho budete každou palačinku smažit, závisí na výkonnosti vaší plotny.
Tento postup opakujte u dalších palačinek, dokud vám nedojde těsto.
Tip: Hotové palačinky z chleba podávejte samostatně nebo s oblíbenou marmeládou či nutellou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: [Еда без Труда] Ольга Мирошниченко