Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Panenka v listovém těstě s cibulí a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 61 minut

Panenka v listovém těstě s cibulí a sýrem - postup přípravy

Připravte si jedno z nejkřehčích a nejšťavnatějších mas podle tradičního španělského receptu. Panenka v listovém těstě má bohatou chuť a hodí se i na slavnosti.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na obalení

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřovou panenku obalte v soli, pepři, sušeném rozmarýnu a tymiánu. Na rozpáleném oleji maso smažte 2–3 minuty ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté ho z pánve vyjměte.

2. KROK

Na čisté pánvi se 2 lžícemi rozpáleného oleje a rozpuštěným máslem smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 1–2 minut. Cibuli ochuťte solí, pepřem a přidejte k ní nakrájený česnek. 

3. KROK

Po minutě smažení směs odstavte z tepla. Listové těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, který pokryjte plátky slaniny, do jejichž středu naneste cibulovou náplň. 

4. KROK

Cibuli pokryjte nastrouhaným sýrem, na který položte vepřovou panenku. Tu zakryjte okraji slaniny a náplň zabalte do listového těsta. 

5. KROK

Panenku v listovém těstě položte na plech, pokrytý pečicím papírem, těsto potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s mlékem, posypte sezamovými semínky a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40–55 minut. 

6. KROK

Tip: Upečený pokrm servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou přílohou, kterou může být například zeleninový nákyp. Na jeho přípravu se můžete podívat níže ve videu. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Olgas Küche

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů