Panenka v listovém těstě s cibulí a sýrem - postup přípravy
Připravte si jedno z nejkřehčích a nejšťavnatějších mas podle tradičního španělského receptu. Panenka v listovém těstě má bohatou chuť a hodí se i na slavnosti.
Základ
Náplň
Na obalení
Na potření a posypání
Vepřovou panenku obalte v soli, pepři, sušeném rozmarýnu a tymiánu. Na rozpáleném oleji maso smažte 2–3 minuty ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté ho z pánve vyjměte.
Na čisté pánvi se 2 lžícemi rozpáleného oleje a rozpuštěným máslem smažte nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 1–2 minut. Cibuli ochuťte solí, pepřem a přidejte k ní nakrájený česnek.
Po minutě smažení směs odstavte z tepla. Listové těsto vyválejte na plát o tloušťce 0,4 cm, který pokryjte plátky slaniny, do jejichž středu naneste cibulovou náplň.
Cibuli pokryjte nastrouhaným sýrem, na který položte vepřovou panenku. Tu zakryjte okraji slaniny a náplň zabalte do listového těsta.
Panenku v listovém těstě položte na plech, pokrytý pečicím papírem, těsto potřete směsí rozšlehaného vaječného žloutku s mlékem, posypte sezamovými semínky a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40–55 minut.
Tip: Upečený pokrm servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou přílohou, kterou může být například zeleninový nákyp. Na jeho přípravu se můžete podívat níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Olgas Küche
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.