Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pařížské řezy se dvěma druhy šlehačky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Pařížské řezy se dvěma druhy šlehačky - postup přípravy

Pařížské řezy vypadají luxusně a jsou skvělou volbou, pokud potřebujete sladkost na oslavu. Postup přípravy je jednoduchý, dezert je nadýchaný a na povrchu křupavý.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Pařížská šlehačka

Korpus

Bílá šlehačka

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte pařížskou šlehačku. V rendlíku smíchejte smetanu s čokoládovými kousky a na mírném ohni nechte čokoládu rozpustit. Směs poté odstavte z tepla, rendlík přikryjte pokličkou a vložte ho do lednice.

2. KROK

Nyní připravte korpus. V misce smíchejte kakao s olejem a vejce rozdělte na žloutky a bílky. Vaječné bílky vlijte do mísy od robota a za stálého šlehání do nich přidávejte cukr.

Poznámka: Cukr přidávejte po částech, aby se ingredience lépe propojily.

3. KROK

Jakmile se začne tvořit bílkový sníh, přilijte do mísy postupně trochu vody a následně, po jednom, přidávejte vaječné žloutky. Do sněhu opatrně vmíchejte mouku, kterou přidávejte postupně. 

4. KROK

Na závěr do směsi vmíchejte mix kakaa a oleje. Všechny ingredience důkladně zamíchejte, těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, zarovnejte ho do hladka a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

5. KROK

Poznámka: Po upečení nechte korpus volně vychladnout a poté z něj seškrábněte horní vrstvu tak, jak je to ukázáno na videu níže.

6. KROK

Korpus následně potřete po celém povrchu mlékem, aby byl dostatečně vlhký. Pařížskou šlehačku vyjměte z lednice, přelijte ji do mísy a šlehejte, dokud se hmota nezačne oddělovat od stran mísy.

7. KROK

Šlehačkou poté pokryjte celý povrch korpusu a zarovnejte ji dohladka.

Tip: Máte-li rádi hodně sladké dezerty, můžete mléko osladit.

8. KROK

Teď vytvořte bílou šlehačku. Smetanu vyšlehejte do husté hmoty a poté do ní přidejte cukr. 

Poznámka: Cukr do šlehačky nikdy nepřidávejte na začátku šlehání, protože byste ji tak jen těžko vytvořili.

9. KROK

Jakmile směs zhoustne, naplňte jí cukrářský sáček a pokryjte jí pařížskou šlehačku na korpusu. Na závěr vytvořte polevu smícháním smetany a hořké čokolády, kterou vložte do mikrovlnné trouby na 1 minutu. 

10. KROK

Poznámka: Zahřáté ingredience míchejte tak dlouho, dokud se nespojí a nevznikne hladká čokoládová poleva.

11. KROK

Polevu nechte volně vychladnout a poté jí pokryjte celý povrch dezertu, který vložte do lednice do doby, než poleva ztuhne. 

12. KROK

Poznámka: Pařížské řezy krájejte skrz čokoládovou polevu teplým nožem a zbytek dezertu studeným nožem. Díky tomu poleva nepopraská. Dezert podávejte ozdobený šlehačkou a osmaženými lískovými oříšky. 

13. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

14. KROK

Videopostup krok za krokem

15. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů