Pečená bramborová roláda plněná masem - postup přípravy
Pokud nevíte, co uvařit k nedělnímu obědu, vyzkoušejte tyto pečené bramborové rolády plněné masem. Podávat je můžete jako oběd, večeři ale tak jako předkrm na oslavách.
Na bramborovou roládu
Na masovou náplň
Na dokončení
Brambory oloupejte, nastrouhejte je na hrubém struhadle a vložte je do mísy. Přidejte do nich vejce, najemno nasekanou cibuli a petrželku.
Směs dochuťte nasekaným česnekem, solí a kořením dle chuti. Poté do mísy přisypte hladkou mouku a dobře vše promíchejte.
Bramborovou směs přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete ji po celé ploše. Výška těsta by měla být přibližně 5–7 mm.
Plech vložte do předehřáté trouby teplotu 180 °C a brambory pečte přibližně 20–25 minut. Mezitím cibuli nasekejte nadrobno a lehce ji orestujte na oleji.
Do pánve přidejte nadrobno nakrájenou červenou papriku, rajče a nadrobno nasekaný česnek. Směs poté chvíli restujte. Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky.
Kuřecí kousky přidejte do pánve, promíchejte je a vařte, dokud nebudou zcela hotové. Poté k nim přidejte smetanu ke šlehání a směs promíchejte.
Do pánve přidejte nastrouhaný sýr, poté směs dochuťte solí a kořením dle chuti. Poté ji vařte, dokud se přebytečná tekutina zcela nevyvaří.
Masovou směs stáhněte z ohně, přidejte do ní nasekanou jarní cibulku a vše společně promíchejte. Bramborovou placku vyjměte z trouby a nakrájejte ji na 6 stejně velkých dílů.
Jednotlivé vzniklé čtverce stáhněte z pečicího papíru a naplňte je masovou směsí. Následně je srolujte a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Rolády posypte nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a plech vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C. Rolády pečte 10 minut.
Hotové rolády vyjměte z trouby a ihned je servírujte. Podávat je můžete i studené.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nur Essen Rezepte