Pečená bůčková pomazánka na pivu - postup přípravy
Pokud máte v lednici kus poctivého bůčku a přemýšlíte co s ním, vyzkoušejte tuto pečenou bůčkovou pomazánku na pivu podle YouTube kanálu Vaření s Mozkem. Nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba a nakládanou zeleninou.
Bůčková pomazánka
Na dokončení
Vepřový bůček očistěte a případně z něj odstraňte kůži. Poté ho nakrájejte na kostičky přibližně 2×2 cm a vložte ho do pekáče.
Cibuli a česnek očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Poté zeleninu vložte do pekáče. Maso dochuťte kmínem, pepřem a solí.
Následně maso zalijte pivem a pečlivě vše promíchejte. Poté pekáč přikryjte alobalem a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 170 °C a pečte ho po dobu 120 minut.
Z pekáče odstraňte alobal, teplotu zvyšte na 200 °C a maso pečte ještě 20 minut. Poté ho přendejte do mixéru i se šťávou a rozmixujte ho dohladka.
Pomazánku dochuťte hořčicí, podle chuti solí, pepřem, uzenou paprikou a worcesterovou omáčkou. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.
Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, červenou cibulí a čerstvou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem