Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená bůčková pomazánka na pivu

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 140 minut

Pečená bůčková pomazánka na pivu - postup přípravy

Pokud máte v lednici kus poctivého bůčku a přemýšlíte co s ním, vyzkoušejte tuto pečenou bůčkovou pomazánku na pivu podle YouTube kanálu Vaření s Mozkem. Nejlépe chutná s krajícem čerstvého chleba a nakládanou zeleninou.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Bůčková pomazánka

Na dokončení

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Vepřový bůček očistěte a případně z něj odstraňte kůži. Poté ho nakrájejte na kostičky přibližně 2×2 cm a vložte ho do pekáče.

2. KROK

Cibuli a česnek očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek na plátky. Poté zeleninu vložte do pekáče. Maso dochuťte kmínem, pepřem a solí.

3. KROK

Následně maso zalijte pivem a pečlivě vše promíchejte. Poté pekáč přikryjte alobalem a vložte ho do předehřáté trouby na teplotu 170 °C a pečte ho po dobu 120 minut.

4. KROK

Z pekáče odstraňte alobal, teplotu zvyšte na 200 °C a maso pečte ještě 20 minut. Poté ho přendejte do mixéru i se šťávou a rozmixujte ho dohladka.

5. KROK

Pomazánku dochuťte hořčicí, podle chuti solí,  pepřem, uzenou paprikou a worcesterovou omáčkou. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.

6. KROK

Pomazánku podávejte s čerstvým pečivem, červenou cibulí a čerstvou petrželkou.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů