Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená dýně s česnekem a bylinkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Pečená dýně s česnekem a bylinkami - postup přípravy

Pečená dýně s česnekem nabízí kombinaci sladkosti dýně a výrazné chuti česneku a bylinek, kterou si zamilujete. Pokrm je ideální jako příloha k masu nebo do salátů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Dýni omyjte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na kostičky. Nyní připravte dresink. Nasekanou petrželku smíchejte s nakrájeným česnekem, koriandrem, olivovým olejem, solí a citronovou šťávou. 

Tip: Nemáte-li mletý koriandr, můžete semena koriandru rozdrtit v hmoždíři.

2. KROK

Nakrájenou dýni vložte do pečicího sáčku, ve kterém ji smíchejte s připravenou marinádou. Sáček uzavřete a položte na plech tak, aby byla zelenina rovnoměrně rozprostřená a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.

3. KROK

Pečenou dýni s česnekem poté vyjměte, sáček otevřete a pokračujte v pečení dalších 10 minut.

Tip: Dýni servírujte jako lehké jídlo s pečivem, zajímavou přílohu k masu nebo ji přidejte do salátů.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Alle Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů