Pečená dýně s česnekem a bylinkami - postup přípravy
Pečená dýně s česnekem nabízí kombinaci sladkosti dýně a výrazné chuti česneku a bylinek, kterou si zamilujete. Pokrm je ideální jako příloha k masu nebo do salátů.
Základ
Dresink
Dýni omyjte, zbavte ji jádřince a nakrájejte ji na kostičky. Nyní připravte dresink. Nasekanou petrželku smíchejte s nakrájeným česnekem, koriandrem, olivovým olejem, solí a citronovou šťávou.
Tip: Nemáte-li mletý koriandr, můžete semena koriandru rozdrtit v hmoždíři.
Nakrájenou dýni vložte do pečicího sáčku, ve kterém ji smíchejte s připravenou marinádou. Sáček uzavřete a položte na plech tak, aby byla zelenina rovnoměrně rozprostřená a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Pečenou dýni s česnekem poté vyjměte, sáček otevřete a pokračujte v pečení dalších 10 minut.
Tip: Dýni servírujte jako lehké jídlo s pečivem, zajímavou přílohu k masu nebo ji přidejte do salátů.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alle Rezepte