Pečená jablka s tvarohovou náplní - postup přípravy
Projasněte si den sladko-ovocnou pochoutkou v podobě pečených jablek s krémovou náplní z tvarohu. Omamná vůně tohoto ovoce linoucí se z kuchyně po celém bytě je už jen příjemný bonus.
Ingredience
Pro lepší výsledný vzhled vybírejte jablka stejné velikosti, není to ovšem nutnost. Barva a odrůda jsou nepodstatné, důležité je, aby jablka nebyla příliš měkká a nerozpadala se. Omyjte je a odřízněte vršky. Lžící odstraňte jádřinec, postupujte ale opatrně, abyste jablko neprobodli naskrz, a nechejte silné stěny.
Do větší mísy dejte tvaroh, med či cukr, škrob, žloutek a vanilkový cukr. Vyšlehejte směs do hladka. Eventuálně můžete přidat i rozinky. Zapékací formu vymažte máslem a vyskládejte do ní jablka. Naplňte je tvarohovým krémem a vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů. Pečte po dobu 30 minut, před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!