Pečená jablka ve skořicovém kabátku - postup přípravy
Tato pečená jablka obalená v těstíčku si zamilujete. Můžete si je dát jak na snídani, tak třeba i na svačinu do práce či je využít jako pohoštění pro návštěvu. Nejlepší jablka na tento recept jsou ta pevná a šťavnatá.
Ingredience
Na obalení
Do mísy nalijte rozpuštěné máslo, zasypejte cukrem, přidejte zakysanou smetanu, sůl a promíchejte. Poté smíchejte s moukou, práškem do pečiva a ručně uhněťte těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechejte hodinu v lednici. Jablka oloupejte, vykrojte jádřinec a stopky a rozpulte je.
Těsto rozdělte na 12 částí a každou rozválejte na tenký plát. Doprostřed vložte půl jablka a zabalte jej do těsta. Do hlubokého talíře rozklepněte jedno vejce a rozšlehejte jej metličkou. Do druhého nasypejte cukr, skořici, promíchejte a obalená jablka postupně obalte nejprve ve vejci a poté ve skořicové směsi. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 30 až 35 minut. Poté můžete ihned podávat, dobrou chuť!