Pečená kuřecí křidélka s brambory - postup přípravy
Většina lidí si kuřecí křidélka většinou představí grilovaná na zahradě za hezkého počasí. Pokud ovšem nevlastníte zahradu a gril, nemusíte si s tím dělat starosti. Můžete si je připravit i v troubě.
Ingredience
Kuřecí křídla umyjte, očistěte a dejte do mísy. Do menší misky nalijte olivový olej, přidejte papriku, česnek, hořčici, med, sůl a mletý černý pepř. Důkladně promíchejte vidličkou a celou marinádu nalijte na kuřecí maso. Ručně ji vmíchejte do masa. Vložte do lednice marinovat na 30 minut a mezitím si připravte brambory.
Omyjte je, oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Osolte je, zalijte vroucí vodou a nechejte na 15 minut ve vodě, mísu zakryjte pokličkou. Poté je poklaďte na talíř vyložený papírovými utěrkami a vysušte. Plech si vyložte pečicím papírem a postupně na něj položte všechna křidélka, zalijte je zbývající marinádou, a nakonec dodejte i brambory. Ty zakápněte olivovým olejem. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte po dobu 50 minut, poté můžete podávat, Dobrou chuť!