Pečená kuřecí stehna s hlávkovým zelím - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaký oběd přichystat své rodině? Co takhle zkusit něco lehkého a zdravého? Pečené kuřecí stehna na hlávkovém zelí jsou velmi sytá a krásně šťavnatá. Dík zelí kromě jiného doplníte i důležité vitamíny.
Ingredience
Začněte tím, že si ve velké mísy okořeníte kuřecí stehna. Přidejte k nim tedy sůl a mletý pepř dle chuti, také sladkou papriku dle preferencí, zakápněte rajským protlakem, sójovou omáčkou, přilijte rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte čistou rukou.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Nyní si k ruce vezměte mladé bílé zelí, omyjte ho, očistěte od košťálu a pokrájejte na pláty široké cca 1 až 2 cm. Ty následně vyskládejte na olejem pomazaný plech, okořeňte také solí, pepřem a mletou paprikou, pomažte slunečnicovým olejem a na zeleninu poklaďte již ochucená kuřecí stehna. Pokrm zapékejte v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 180 °C.
Servírování kuřecích stehen s hlávkovým zelím
Upečená kuřecí stehna se zelím ihned podávejte. Hodit se k nim bude třeba i bramborové pyré, opékané brambory či pečivo. Přejeme vám dobré chutnání.
Různé variace marinády na kuřecí maso
Nenadchla vás příliš marináda výše uvedená na kuřecí maso? Potom ji můžete upravit dle vlastního uvážení. Vhodný bude do směsi například sladký i pikantní kečup anebo třeba lisované česnekové stroužky. Možné je přidat i grilovací koření na kuře a čerstvé jemně nasekané bylinky.