Pečená vepřová žebírka - postup přípravy
Pečená, pěkně masitá žebírka jsou tou pravou pochoutkou pro letní posezení s přáteli. Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečená žebra podle paní Hany Petrášové.
Ingredience
Vepřová žebírka naporcujte podél kostí na menší kousky a vložte je do pekáče. Ze všech stran je důkladně osolte a okmínujte, podlijte trochou vody a přiklopte pokličkou.
Vložte pekáč s žebry do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte je asi 1,5 hodiny. Poté odklopte poklici a pokračujte v pečení zhruba dalších 45 minut, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se samo od kosti.
Dopečená žebra servírujte s hořčicí, strouhaným křenem, čerstvou či nakládanou zeleninou a s čerstvým pečivem.