Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená vepřová žebírka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 145 minut

Pečená vepřová žebírka - postup přípravy

Pečená, pěkně masitá žebírka jsou tou pravou pochoutkou pro letní posezení s přáteli. Vyzkoušejte jednoduchý recept na pečená žebra podle paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřová žebírka naporcujte podél kostí na menší kousky a vložte je do pekáče. Ze všech stran je důkladně osolte a okmínujte, podlijte trochou vody a přiklopte pokličkou.

2. KROK

Vložte pekáč s žebry do trouby rozehřáté na 170 °C a pečte je asi 1,5 hodiny. Poté odklopte poklici a pokračujte v pečení zhruba dalších 45 minut, dokud maso není úplně měkké a neodděluje se samo od kosti.

3. KROK

Dopečená žebra servírujte s hořčicí, strouhaným křenem, čerstvou či nakládanou zeleninou a s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů