Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené cuketové hranolky v sýrovém trojobalu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Pečené cuketové hranolky v sýrovém trojobalu - postup přípravy

Cuketa je nekonečně variabilní druh zeleniny a díky své chuťové neutralitě je možné ji připravit na velké množství způsobů. Vyzkoušejte třeba tyto pečené cuketové hranolky v trojobalu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cukety omyjte, osušte, odřízněte z nich konce a nakrájejte je na kratší hranolky, které podle chuti osolte.

2. KROK

V misce smíchejte strouhanku se strouhaným parmazánem, směs posypejte čerstvě mletým černým pepřem a sušeným oreganem a vše dobře promíchejte. Do jiné misky vyklepněte dvě vajíčka a rozšlehejte je vidličkou dohladka. Do třetí misky nasypejte hladkou mouku.

3. KROK

Osolené cuketové hranolky napíchejte na párátka. Každý hranolek obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky, sýra a koření.

4. KROK

Obalené cukety vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem, lžičkou je zakapejte olivovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct okolo 25 až 30 minut.

5. KROK

Upečené cukety podávejte s tatarkou nebo jinou oblíbenou studenou omáčkou jako zdravou alternativu občerstvení na party, setkání s přáteli nebo k televizi.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů