Pečené cuketové hranolky v sýrovém trojobalu - postup přípravy
Cuketa je nekonečně variabilní druh zeleniny a díky své chuťové neutralitě je možné ji připravit na velké množství způsobů. Vyzkoušejte třeba tyto pečené cuketové hranolky v trojobalu.
Ingredience
Cukety omyjte, osušte, odřízněte z nich konce a nakrájejte je na kratší hranolky, které podle chuti osolte.
V misce smíchejte strouhanku se strouhaným parmazánem, směs posypejte čerstvě mletým černým pepřem a sušeným oreganem a vše dobře promíchejte. Do jiné misky vyklepněte dvě vajíčka a rozšlehejte je vidličkou dohladka. Do třetí misky nasypejte hladkou mouku.
Osolené cuketové hranolky napíchejte na párátka. Každý hranolek obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve směsi strouhanky, sýra a koření.
Obalené cukety vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem, lžičkou je zakapejte olivovým olejem a vložte do trouby rozehřáté na teplotu 200 °C péct okolo 25 až 30 minut.
Upečené cukety podávejte s tatarkou nebo jinou oblíbenou studenou omáčkou jako zdravou alternativu občerstvení na party, setkání s přáteli nebo k televizi.