Pečené cuketové plátky s mletým masem - postup přípravy
Mleté maso a cuketa je skvělá kombinace, která se hodí například k obědu. Maso lze dát mezi zeleninové plátky, obalit v trojobalu a zdravě zapéci v troubě.
Na plátky
Omyjte cukety a odříznete z nich konec se stopkou. Pak ji podélně nařezejte na plátky asi půl centimetru silné. Ty z obou stran mírně osolte a nechte asi 10 minut vypotit vodu. Poté plátky osušte papírovými utěrkami.
V míse smíchejte mleté maso s jedním vejcem. Přidejte sůl a pepř dle chuti, lžičku sušeného česneku a tři lžíce strouhanky. Poté vše pečlivě promíchejte. Směs by měla mít lepivou, kašovitou konzistenci. Maso pak v asi půlcentimetrové vrstvě namažte na jeden plánek cukety a poté ho druhým plátkem přiklopte.
Na jeden talíř si připravte hladkou mouku. V hlukovém talíři rozšlehejte dvě vejce. V dalším talíři pak smíchejte strouhanku se lžičkou sladké papriky a vegety. Cuketové plátky s masem obalte v mouce, pak namočte v rozšlehaném vejci a nakonec obalte strouhankou.
Obalené kusy dejte na plech vystlaný pečícím papírem. Navrch dejte trochu rostlinného oleje. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte cukety, dokud nebudou hezky zlatavé. Těsně před dopečením je můžete posypat i trochou strouhaného sýra. Servírujte např. s vařeným bramborem.