Pečené mleté řízečky se zeleninou - postup přípravy
Mleté hovězí maso lze spolu se zeleninou připravit na způsob řízečků a zdravě je bez tuku upéct v troubě. Podávají se se zelným salátem, můžete k nim však naservírovat i klasickou bramborovou přílohu.
Na řízečky
Na cibuli
Na zelí
Mleté maso dejte do mísy. Nastrouhejte brambory, vyždímejte z nich vodu a přidejte je k masu. Dále k němu dejte nahrubo strouhanou cibuli a mrkev. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, nasekanou petrželku a kopr, 2 vejce, mletou sladkou papriku a dle chuti osolte a opepřete.
Směs dobře promíchejte, vytvarujte z ní řízečky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Poté do nich udělejte lžíci mělké zářezy. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte řízečky zhruba 30 minut.
Smíchejte sůl, lžičku cukru, ocet, olej a vodu a vytvořte nálev. Do mísy nakrájejte 2 cibule (ideálně červenou a bílou) na půlkolečka. Přidejte nasekaný kopr a petrželku, přilijte nálev a nechte marinovat.
Do další mísy dejte nasolené zelí. Přidejte na kostičky nakrájené nakládané okurky a na drobno nakrájenou cibuli. Přilijte olivový olej, opepřete a promíchejte.
Upečené řízečky servírujte se zelným salátem a ozdobte je marinovanou cibulí. Případně zvolte jinou vaši oblíbenou přílohu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.