Pečené vepřové kotlety s brambory - postup přípravy
Pečené vepřové kotlety, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem, spojují šťavnaté maso s křupavými bramborami. Hodí se k servírování ve všední den i na oslavách.
Ingredience
Zapékací mísu vymažte olejem a pokryjte ji plátky masa o šířce 1 cm. Maso potřete hořčicí, do mísy přidejte kuličky jalovce a pokrm osolte a opepřete.
Do mísy přidejte také nakrájený česnek s, na proužky nakrájenou, cibulí. Vše zalijte vodou tak, aby bylo maso z poloviny ponořené a pokrm zasypte mletou sladkou paprikou.
Maso pokryjte oloupanými a nakrájenými brambory, které osolte, pokapejte olejem a ochuťte kmínem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 70 minut.
Tip: Pečené vepřové kotlety podávejte společně s brambory a výpekem z masa.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem