Pečené vepřové maso s cibulí - postup přípravy
Z vepřového masa se nemusí připravovat jenom klasické plátky. Skvěle se hodí také na pečení. Nejenom samotné, ale i se známou zeleninou, kterou je cibule. Ta nejenom vylepší chuť, ale také pustí šťávu, což se zajímavě podepíše i na konzistenci jídla. To navíc vznikne v jednom pekáčku, což jasně ukazuje na jeho celkovou jednoduchost přípravy.
Ingredience
Příprava takto pečeného masa je velmi jednoduchá. Jako první je třeba maso nakrájet, lehce ho posolit a potom ho vložit do pekáče. Ideální je nakrájet ho na větší kostky, díky čemuž se nebude tolik vysušovat. Jakmile je v pekáči, přidají se k němu i další ingredience. A to nakrájená paprika a dále také oloupaná a na větší kusy nakrájená cibule.
Následně se přidá k základním surovinám vše ostatní, kromě mouky a bujonu. Takto se vše důkladně promíchá, aby bylo maso dokonale ochucené. Takto připravené již může zamířit do trouby. Ta by měla být v první fázi rozpálena na 250 stupňů Celsia.
Při této teplotě se maso bude péct asi 10 minut. Během této doby by mělo pustit šťávu, což znamená, že poté troubu otevřete, přilijete asi 500 mililitrů vody z kohoutku a přihodíte také jeden bujón. Následně troubu zavřete a snížíte teplotu na klasických 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte zhruba 50 minut, dokud nebude dokonale měkké.
Po uplynutí dané doby troubu znovu otevřete a do zredukované tekutiny nasypte mouku. Tu důkladně zamíchejte a nechte vše v troubě ještě asi 10 minut dojít. V tu chvíli už je vše hotové, maso je měkké a omáčka k němu zahuštěná. Pokrm tak můžete začít servírovat. Ideální přílohou jsou k němu třeba brambory, jak vařené, tak i pečené, nebo také ve formě kroket, či hranolek.