Pečené vepřové rolky s vaječnou směsí - postup přípravy
Plátky vepřového masa lze naplnit jemnou lahůdkovou směsí a upéct v troubě rovnou s přílohou. Jedná se tak o jednoduchý recept ideální ve chvíli, kdy nemáte příliš času postávat u plotny.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na plátky a naklepejte. Smíchejte česnek, sůl, pepř a olej a potřete touto směsí maso. Nechte 30 minut marinovat.
Nakrájejte cibuli na kostičky, rozpusťte ghí na pánvi a dejte na něm smažit cibuli. Po 2 minutách smažení dejte cibuli do misky. Přidejte nasekanou petrželku a nastrouhaná uvařená vejce. Zamíchejte, dejte trochu směsi na každý kousek masa, srolujte ho a zajistěte párátky. Asi třetinu směsi si nechte. Maso pak osmažte z obou stran na rozpáleném oleji.
Dejte maso do zapékací formy. Nakrájejte brambory, přidejte k nim trochu oleje a soli dle chuti a položte je vedle masa do formy. Smíchejte zbylou směs se smetanou a vše nalijte na maso a brambory. Vše přikryjte vlhkým pečicím papírem.
Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso asi 30 minut. Poté formu vytáhněte z trouby, posypejte maso i brambory nastrouhaným tvrdým sýrem a dejte ještě na 7 minut zapéct.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem