Pečeně zvaná harmonika - postup přípravy
Rádi experimentujete s novými recepty a chutěmi? Pak pro vás máme něco velmi nezvyklého a naprosto božského. Už jste někdy jedli pečeni z různých druhů masa? Pokud ne, můžete to nyní zrealizovat. Upečte si podle tohoto tipu pečeni zvanou „harmonika“. Oslní vás svou šťavnatostí. S klidem tak můžete pokrm servírovat jako slavnostní jídlo.
Ingredience
Nejprve si všechny druhy masa pokrájejte na asi centimetr silné plátky. Následně si v míse vytvořte marinádu z olivového oleje, suchého červeného vína, sušeného oregana, pepře, soli, kmínu a směsí namarinujete jak hovězí, tak i kuřecí a vepřové maso. Mezi masové plátky budete také vkládat různé jiné vrstvy. Tu první si připravte v misce z brusinek, najemno nasekaného česneku, čerstvé petrželky a kopru a tu druhou z chilli papriček, drcených vlašských ořechů a zbývajících čerstvých bylinek.
Namarinované maso prokládejte vytvořenými směsmi s brusinkami a chilli papričkami a vyskládejte střídavě na sebe. Poté kuřecí, hovězí i vepřové svažte k sobě pevně potravinovým provázkem a celou pečeni vložte do pekáčku. Ten přikryjte alobalem a maso pečte asi dvě hodiny při 200 stupních Celsia. Posledních pět minut dopékejte bez alobalu.
Hotovou pečeni krájejte na plátky (v řezu spatříte „harmoniku“) a podávejte například s vařeným bramborem, nebo pečivem. Přejeme dobrou chuť!