Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečený bůček na pivu s česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 150 minut

Pečený bůček na pivu s česnekem - postup přípravy

Pečený bůček na pivu podle Youtube kanálu Recepty bez brepty potěší vaše chuťové pohárky. Pomalé pečení v pivní lázni dodává masu křupavou kůrčičku a bohatou chuť.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kůži bůčku šikmo nakrájejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Maso z obou stran ochuťte kmínem a solí. Dbejte na to, aby se koření dostalo všude, včetně otvorů v mase. 

Poznámka: Díky otvorům maso maximálně nasaje marinádu a lépe se propeče.

2. KROK

Následně bůček nakrájejte na kousky o šířce 3 cm a odložte je bokem. Nyní nakrájejte oloupanou cibuli na větší kousky a na plátky nakrájejte oloupané stroužky česneku.

3. KROK

Sádlem vymažte pekáč, jeho dno pokryjte cibulí s česnekem a na tuto vrstvu vyskládejte maso. Ingredience zalijte černým pivem, pekáč přikryjte pokličkou a pokrm pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 2 hodin. Poté pekáč odkryjte a pokračujte v pečení při 200 °C po dobu 30 minut. 

4. KROK

Pečený bůček na pivu podávejte s výpekem a vařenými brambory. Místo brambor můžete jídlo servírovat také s hranolky nebo oblíbeným pečivem.

Tip: Brambory můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů