Pečený bůček na pivu s česnekem - postup přípravy
Pečený bůček na pivu podle Youtube kanálu Recepty bez brepty potěší vaše chuťové pohárky. Pomalé pečení v pivní lázni dodává masu křupavou kůrčičku a bohatou chuť.
Ingredience
Příloha
Kůži bůčku šikmo nakrájejte tak, jak to můžete vidět ve videu níže. Maso z obou stran ochuťte kmínem a solí. Dbejte na to, aby se koření dostalo všude, včetně otvorů v mase.
Poznámka: Díky otvorům maso maximálně nasaje marinádu a lépe se propeče.
Následně bůček nakrájejte na kousky o šířce 3 cm a odložte je bokem. Nyní nakrájejte oloupanou cibuli na větší kousky a na plátky nakrájejte oloupané stroužky česneku.
Sádlem vymažte pekáč, jeho dno pokryjte cibulí s česnekem a na tuto vrstvu vyskládejte maso. Ingredience zalijte černým pivem, pekáč přikryjte pokličkou a pokrm pečte v předehřáté troubě na 150 °C po dobu 2 hodin. Poté pekáč odkryjte a pokračujte v pečení při 200 °C po dobu 30 minut.
Pečený bůček na pivu podávejte s výpekem a vařenými brambory. Místo brambor můžete jídlo servírovat také s hranolky nebo oblíbeným pečivem.
Tip: Brambory můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty