Pečený candát na másle - postup přípravy
Ryby v naší kuchyni nejsou až tak časté. Je to dáno hlavně tím, že je ne každý umí správně připravit. Pokud chcete s rybami začít, je dobrou volbou pečený candát na másle. Recept, který pro vás máme, vám ukáže, jak jednoduše se dají ryby dělat, aby dokonale chutnaly.
Ingredience
Připravte si ryby
Filety z candáta se dnes dají i jednoduše koupit, takže se nemusíte obávat toho, že by bylo nutné rybu ještě filetovat. Navíc budou bez kostí, což usnadní a zjednoduší konzumaci. Pokud je to potřeba, tak filety také očistěte od šupin. Následně je pomocí papírové utěrky důkladně vysušte a máte je připraveny na ochucení.
Stačí lehce okořenit
Chcete si užít chuť ryby a tak skutečně stačí jenom pepř a sůl. V oblasti kůže filety lehce nařízněte a směs soli a pepře do kůže vetřete. Lehce ji vetřete také do ryby z druhé strany, jde maso není chráněno kůží. Filety také lehce pokapejte olivovým olejem. Takto je nechte asi 15 minut odpočívat. A to při pokojové teplotě, což prospěje následnému procesu tepelné úpravy.
Příprava na pánvi
Pečený candát na másle se nepřipravuje v troubě, jak by se podle názvu receptu mohlo zdát, ale v pánvi. V té rozpusťte máslo, a když je připravené, tak můžete každý filet lehce obalit v mouce a do horkého másla ho vložit. A to kůží dolů. Takto opékejte několik minut, dokud nevidíte, že okraje ryby začínají být propečené. V tu chvíli rybu obraťte a opékejte ji také z druhé strany, dokud není hotová..
Můžete podávat
Když je candát opečený i z druhé strany, tak už ho stačí jenom naservírovat. Příloha by měla být spíše lehčí a tak neuděláte chybu jak se studeným, tak třeba s nějakým vlažným salátkem, který se k rybám skvěle hodí. Klasická bramborová kaše však také nemusí být nutně na škodu a dá se využít i ta.