Pikantní čevabčiči s bramborem - postup přípravy
Čevabčiči je orientální pokrm, který u nás zdomácněl tak, že si bez něj českou kuchyni ani neumíme představit. Zkuste ho podle receptu paní Venduly Kainové, snazší pokrm snad ani neexistuje.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno a v míse ji smíchejte s mletým masem. Přidejte podle chuti sůl, mletý černý pepř, sladkou mletou papriku a trošku chilli. Prolisujte do směsi jeden či dva stroužky česneku a rukou vše důkladně promíchejte.
Na sporáku zahřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje nebo sádla. Namočenýma rukama tvarujte z masové směsi malé válečky a smažte je v horkém oleji po obou stranách dozlatova.
Hotové čevabčiči podávejte s vařeným bramborem, hořčicí, nakrájenou cibulí a čerstvou či nakládanou zeleninou.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.