Pikantní kuřecí paličky zavařené ve sklenici - postup přípravy
Pokud rádi zavařujete zeleninu, ovoce i maso, vyzkoušejte náš recept na zavařené kuřecí paličky. Hodí se do zásob na zimu i jako domácí „konzerva“ například na dovolenou do kempu, přičemž je připravená k okamžité konzumaci, stačí ji pak jen ohřát.
Ingredience na 4 litrové sklenice
Kuřecí paličky pečlivě očistěte a omyjte a nakonec osušte papírovými utěrkami. Dejte je do mísy, nasypejte k nim sůl a promíchejte.
Do druhé mísy nakrájejte cibuli na půlkolečka, červenou chilli papričku na menší kousky a česnek na větší kusy. Přidejte jablečný ocet, bobkový list a celý pepř a promíchejte.
Na dno sklenice rozložte polovinu cibulové směsi, naskládejte dovnitř paličky a pak dodejte zbytek směsi. Sklenice zavíčkujte, dejte je do dostatečně velikého hrnce a ten naplňte vodou tak, aby byly sklenice ponořené.
Dejte hrnec na sporák a přiveďte vodu k varu. Pak ztlumte plamen, přikryjte hrnec pokličkou a vařte maso ve sklenicích 6 hodin. Poté nechte sklenice vychladnout a skladujte je na temném a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sergey Pokanevich