„Pisi“ s čokoládou a oříšky - postup přípravy
Pisi je opravdu jednoduché sladké pečivo s čokoládou a oříšky. Na jeho přípravu navíc potřebujete jen pár ingrediencí, které má obvykle každý doma.
Na těsto
Dále
Do mísy nalijte vroucí vodu. Do ní dejte cukr a sůl a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté postupně přidávejte mouku a míchejte, aby vzniklo těsto. To vyklopte na mírně pomoučněný vál a chvíli zpracujte rukama.
Udržujte vál pomoučněný, občas poprašte i vršek těsta, a uválejte z něho tenkou placku. Během válení můžete těsto i obrátit. Poté z něj zoubkovaným vykrajovátkem nebo skleničkou vykrájejte tvary. Zbylé těsto rozválejte a pokračujte ve vykrajování.
Na pánev nebo do rendlíku dejte dostatečné množství oleje, kolem 1 centimetru, aby těsto mohlo plavat. Rozpalte ho a vložte do něj smažit vykrájené tvary. Lžičkou neustále na plovoucí kusy těsta šplíchejte rozpálený olej. Měly by se nafouknout jako balon. Těsto obraťte a mírně dozlatova osmažte z obou stran.
Rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu a přidejte do ní na drobné kousky nasekané lískové oříšky nebo pistácie. Jednu stranu pisi namočte do čokolády, posypejte oříšky a nechte ztuhnout.