Piškotová roláda se strouhanými jablky - postup přípravy
Máte doma několik pěkně zralých jablek a nevíte co s nimi? Zkuste je například upotřebit při přípravě jemné piškotové rolády. Tento dezert vás svou chutí natolik uchvátí, že jej budete péct své milované rodině pravidelně.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete jablka a následně je nahrubo nastrouháte do hlubší mísy. Ovoce pak ochuťte moučkovým cukrem a zakápněte citronovou šťávou, aby neztmavlo. Dále se pusťte do přípravy těsta.
Do jiné velké mísy vložte vejce a vyšlehejte je s krupicovým cukrem do pěny. Také vsypte vanilkový cukr, kypřící prášek, polohrubou mouku a vypracujte hladké polotekuté těsto pomocí mixéru.
Kompletace dezertu, jeho pečení a tvoření rolády
Nyní si k ruce vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Na dno rozprostřete cukrem ochucená jablka a na ně nalijte rovnoměrně hotové těsto. Vše dejte péct do trouby na dvacet minut při teplotě 180 °C.
Po upečení obraťte korpus vzhůru nohama, aby byla jablka na vrchu a zarolujte jej do rolády. Tu umístěte na tác a posypte moučkovým cukrem.
Servírování rolády se strouhanými jablky
Až roláda po upečení zchladne, nakrájejte ji na stejně široká kolečka a podávejte například s kopečkem zakysané smetany ochucené moučkovým cukrem, nebo se šlehačkou. Hodit se bude i měkký plnotučný tvaroh s vanilkovým cukrem.
Pro ještě aromatičtější pochutnání přidejte k jablkám před pečením skořicový cukr nebo mletou skořici. Dezert bude dokonalým doplňkem k šálku kávy, kakaa či čaje. Přejeme dobré chutnání.