Piškotové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy
Milovníci rychlého a snadného pečení by měli zkusit tento recept na piškotové řezy. Jsou plné smetanového krému a zdobí je lahodná čokoládová poleva.
Korpus
Krém
K navlhčení
Poleva
Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem, který přidávejte postupně. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní mouku se škrobem a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do směsi vmíchejte olej, těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Následně v rendlíku smíchejte cukr s vaječnými žloutky, škrobem, vanilkovým cukrem a mlékem.
Směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí a přelijte ji do mísy, kde ji přikryjte fólií a nechte vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Strany upečeného korpusu zarovnejte nožem a korpus rozřízněte horizontálně na dvě stejné části, které rozkrojte kolmo na polovinu. Získáte tak 4 kusy stejně velkých korpusů.
Nyní dokončete přípravu krému. Změklé máslo šlehejte 2 minuty do nadýchané hmoty, do které vešlehejte vychladlý krém. První korpus navlhčete mlékem, potřete ho třetinou krému a zakryjte ho druhým navlhčeným korpusem.
Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, který rozetřete také po stranách dezertu. Ten následně vložte na 30 minut do lednice.
Na závěr piškotové řezy pokryjte rozpuštěnou čokoládou po celém povrchu.
Poznámka: Poté, co poleva ztuhne, servírujte dezert nakrájený na kousky. Než ho zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy od Nelli
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.