Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotové řezy s čokoládovou polevou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Piškotové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy

Milovníci rychlého a snadného pečení by měli zkusit tento recept na piškotové řezy. Jsou plné smetanového krému a zdobí je lahodná čokoládová poleva.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

K navlhčení

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli a cukrem, který přidávejte postupně. Jakmile vznikne světlá pěna, vešlehejte do ní mouku se škrobem a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte olej, těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Následně v rendlíku smíchejte cukr s vaječnými žloutky, škrobem, vanilkovým cukrem a mlékem. 

3. KROK

Směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí a přelijte ji do mísy, kde ji přikryjte fólií a nechte vychladnout. 

Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

4. KROK

Strany upečeného korpusu zarovnejte nožem a korpus rozřízněte horizontálně na dvě stejné části, které rozkrojte kolmo na polovinu. Získáte tak 4 kusy stejně velkých korpusů. 

5. KROK

Nyní dokončete přípravu krému. Změklé máslo šlehejte 2 minuty do nadýchané hmoty, do které vešlehejte vychladlý krém. První korpus navlhčete mlékem, potřete ho třetinou krému a zakryjte ho druhým navlhčeným korpusem. 

6. KROK

Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit krémem, který rozetřete také po stranách dezertu. Ten následně vložte na 30 minut do lednice.

7. KROK

Na závěr piškotové řezy pokryjte rozpuštěnou čokoládou po celém povrchu. 

Poznámka: Poté, co poleva ztuhne, servírujte dezert nakrájený na kousky. Než ho zkonzumujete, uchovávejte ho v lednici. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Przepisy od Nelli

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů