Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pivní řízky z vepřového s česnekem a hořčicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 72 minut

Pivní řízky z vepřového s česnekem a hořčicí - postup přípravy

Pivní řízky jsou skvělou volbou ke všednímu i slavnostnímu obědu. Díky tomuto receptu získáte křehké a šťavnaté maso, které se rozpadá v ústech a skvěle chutná.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a vepřové maso nakrájejte na plátky, které ochuťte solí a obalte v mouce. Řízky smažte v pánvi s rozpáleným olejem 1–2 minuty, z každé strany. Poté je z pánve vyjměte a na výpeku smažte cibuli 2 minuty. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a směs zalijte třemi lžícemi vody. 

2. KROK

Pokračujte ve smažení další minutu a poté přidejte mletou sladkou papriku s hořčicí. Ingredience důkladně zamíchejte, zalijte je pivem, 200 ml vody a směs ochuťte Vegetou a pepřem. 

Tip: Pivo můžete nahradit bílým vínem.

3. KROK

Do pánve vlijte dalších 200 ml vody a do směsi ponořte osmažené řízky. Pokrm zakryjte pokličkou a vařte ho 60 minut, doměkka. Během vaření pokrm několikrát promíchejte. Po hodině odstavte pivní řízky z tepla a servírujte je posypané petrželkou. 

Tip: Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši nebo vařenou rýži. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Kuvajte sa Stašom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů