Pivní řízky z vepřového s česnekem a hořčicí - postup přípravy
Pivní řízky jsou skvělou volbou ke všednímu i slavnostnímu obědu. Díky tomuto receptu získáte křehké a šťavnaté maso, které se rozpadá v ústech a skvěle chutná.
Základ
Zdobení
Cibuli nakrájejte nadrobno a vepřové maso nakrájejte na plátky, které ochuťte solí a obalte v mouce. Řízky smažte v pánvi s rozpáleným olejem 1–2 minuty, z každé strany. Poté je z pánve vyjměte a na výpeku smažte cibuli 2 minuty. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a směs zalijte třemi lžícemi vody.
Pokračujte ve smažení další minutu a poté přidejte mletou sladkou papriku s hořčicí. Ingredience důkladně zamíchejte, zalijte je pivem, 200 ml vody a směs ochuťte Vegetou a pepřem.
Tip: Pivo můžete nahradit bílým vínem.
Do pánve vlijte dalších 200 ml vody a do směsi ponořte osmažené řízky. Pokrm zakryjte pokličkou a vařte ho 60 minut, doměkka. Během vaření pokrm několikrát promíchejte. Po hodině odstavte pivní řízky z tepla a servírujte je posypané petrželkou.
Tip: Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši nebo vařenou rýži.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuvajte sa Stašom
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.