Pizza pečená na pánvi - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jaký pokrm byste do nejrychleji připravili pro svou rodinu k večeři? Zkuste třeba pizzu z pánve, kterou budete mít hotovou do pár minut. Její chuť je naprosto skvostná. Využít tohoto receptu mohou kromě jiného i ti, kteří doma nedisponují troubou na pečení ani remoskou. Pánev si se vším poradí.
Těsto
Náplň
Nejprve se pusťte do těsta. V míse si smíchejte vejce spolu se zakysanou smetanou, majonézou a hladkou moukou. Vařečkou pak vypracujte vláčné těsto, které bude lepivé.
Nyní je potřeba připravit si náplň do pizzy. Klobásy si tedy nakrájejte na kolečka a salám na tenčí plátky. Sladkou papriku očistěte, omyjte a pokrájejte na tenčí proužky.
Olivy můžete přepůlit stejně jako cherry rajčátka.
Sýr si nastrouhejte nahrubo do misky a česnek najemno nasekejte.
Nyní si rozpalte na pánvi slunečnicový olej a vlijte do něj těsto. To rozprostřete po celém dnu.
Dále na něj začněte vrstvit všechny druhy náplně, tj. nejprve uzeniny, pak drcený česnek, osolte a opepřete.
Naskládejte i papriky, rajčátka, olivy, vše zasypte strouhaným sýrem a přikryjte pizzu poklicí. Nechte několik minut péct, než se sýr zcela neroztaví.
Až bude pizza upečená, vyjměte ji z pánve a servírujte pokrájenou na klasické dílky. Chutná bude, jak teplá, tak i studená. Na náplň lze samozřejmě použít cokoliv, co rádi konzumujete. Přejeme dobrou chuť.