Pizza věnec s boloňským salámem a parmazánem - postup přípravy
Pokud hledáte zajímavou mňamku, na které byste si pochutnali o Silvestru, určitě vyzkoušejte tento recept. Pizza věnec je vláčný, má bohatou náplň, vypadá zajímavě a skvěle chutná se sýrovou omáčkou.
Ingredience
Rozbalte si listové těsto a na celou jeho plochu položte kolečka boloňského salámu jedno vedle druhého. Nakrájejte si jarní cibulku najemno a salám jí posypejte.
Tip: V tomto receptu byl použitý boloňský salám. Vyzkoušejte ho.
Na cibulku položte nastrouhaný tvrdý sýr a na něj nastrouhejte parmazán. Vše posypte sladkou paprikou, solí a pepřem. Připravené těsto zarolujte a zarovnejte nožem jeho konce.
Těsto ohněte do tvaru kruhu a pomocí nůžek v něm udělejte řezy.
Poznámka: Pozor, abyste těsto nepřestřihli skrz. V takovém případě by vám věnec nedržel pohromadě.
Syrový pizza věnec potřete rozšlehaným vejcem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
Tip: Pokrm podávejte s omáčkou ze sýra. Chutná výborně.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes