Placky s kuřecími prsíčky - postup přípravy
Potřebujete pro rodinu rychlou, chutnou a sytou večeři? Nechce se vám stát u sporáku dvě hodiny, než se budete moci po práci najíst? Připravte si rychlé občerstvení na rodinnou večeři nebo oběd. Placky jsou jemné, chutné a syté. Jedná se o velmi dobré jídlo se zakysanou smetanou a zeleninovým salátem. Díky tomu si dodáte i potřebné vitamíny a zeleninu. Vynikající k nim bude klasický šopák, coleslaw i rajčatový salát. Pokaždé si k plackám můžete připravit jiný salát či další přílohu a díky tomu budou mít vždy trochu jinou chuť. Nikdy se vám díky tomu nepřejí. Navíc si dopřejete poměrně rychlou večeři nebo oběd, dáte si dobré maso a připravíte rodině něco trochu netradičního.
Ingredience
Plátek masa umyjte, osušte a nakrájejte na malé kostky nebo tenké proužky. Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Můžete ji dokonce nastrouhat na struhadle.
V misce smíchejte cibuli a kuřecí maso. Přidejte sůl, pepř a dobře promíchejte. Nechte maso pár hodin v chladničce marinovat. Můžete také přidat své oblíbené koření.
Po dvou hodinách ke kuřeti přidejte rozšlehané vejce, majonézu, mouku a dobře promíchejte. Na sporák dejte pánev, nalijte do ní pár lžic oleje a hmotu rozetřete lžící. Smažte dozlatova, nejprve na jedné straně, poté na druhé.
Rozložte placky na jednorázové utěrky, aby se z nich vysušil přebytečný olej. A udělejte si k tomu zeleninový salát nebo přidejte zakysanou smetanu.