Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pletenec s domácí jablečnou marmeládou a pekanovými ořechy

2,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Pletenec s domácí jablečnou marmeládou a pekanovými ořechy - postup přípravy

Pletenec z listového těsta vypadá i chutná úžasně. Paní Kateřina Kaštanová nám poskytla svůj oblíbený recept, který bude mít úspěch u každého.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Připravte si plát listového těsta. Můžete ho koupit už hotový nebo si ho sami rozválejte. Těsto rozdělte na 6 stejně velkých kousků, případně na 4, pokud chcete, aby byly pletence větší. Okraje každého kousku těsta nařízněte na pásky. Snažte se, aby měly stejnou šířku i délku.

2. KROK

Na prostřední část těsta naneste domácí jablečnou marmeládu a ořechy. Pak přes ni překládejte pásky těsta, jako když pletete cop. Hotové pletence dejte na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte žloutek a potřete jím vršek každého pletence.

3. KROK

Dejte je péct do předehřáté trouby na 190 °C, dokud nezačnou být na vrchu zlatavé. Po vyndání z trouby je pokapejte trochou javorového sirupu. Po vychladnutí je pocukrujte a můžete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů