Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná masová harmonika s pečenými bramborami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 80 minut

Plněná masová harmonika s pečenými bramborami - postup přípravy

Večeře není jen další jídlo dne. Je to skvělá příležitost setkat se s rodinou po dlouhém dni a nechat všechny, aby se hýčkali vynikajícím pokrmem, který jste pro ně připravili.

Ingredience pro:
8 porcí

Plněná masová harmonika se zelím

Pečené brambory

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Vepřovou kotletu nakrájejte tak, abyste mohli jednotlivé řezy proložit plátky cibule, ale stále držela pohromadě. Maso pořádně ochuťte solí a svým oblíbeným kořením, které běžně na vepřové maso používáte. Koření dobře vmasírujte rukama do masa.

2. KROK

Cibuli nakrájejte na půlkolečka a do každého řezu vložte dvě půlkolečka cibule. Nyní nakrájejte kousek slaniny na poměrně tenké proužky. Do každého zářezu v mase přidejte k cibuli také kousek slaniny. Dno pekáče vymažte rostlinným olejem a vložte do něj připravený kus masa.

3. KROK

Nyní v misce smíchejte malé množství rostlinného oleje se lžičkou papriky a lisovaným stroužkem česneku. Získáte červenou marinádu, kterou potřete celé maso. Nakonec nakrájejte najemno část hlávkového zelí a vyplňte s ním prostor kolem masa v pekáči.

4. KROK

Poté ho pokapejte malým množstvím rostlinného oleje. Maso zakryjte nejprve kusem pečicího papíru a poté alobalu. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 60 minut. Poté plech vyndejte, sundejte alobal i pečicí papír a nezakryté maso vraťte do trouby. Pečte dalších 20 minut při stejné teplotě.

5. KROK

Brambory mezitím oloupejte a rozkrojte napůl. Vložte je do mísy a dochuťte solí, pepřem a paprikou podle chuti. Zalijte lžící rostlinného oleje a ručně promíchejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mezi dvě brambory vždy dejte cibuli a kousek slaniny. Upevněte párátkem a vložte do zapékací mísy na pečicí papír.

6. KROK

Zakryjte papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 40–45 minut. Poté sundejte papír a pečte dalších 10 minut při stejné teplotě.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů