Plněná masová harmonika s pečenými bramborami - postup přípravy
Večeře není jen další jídlo dne. Je to skvělá příležitost setkat se s rodinou po dlouhém dni a nechat všechny, aby se hýčkali vynikajícím pokrmem, který jste pro ně připravili.
Plněná masová harmonika se zelím
Pečené brambory
Vepřovou kotletu nakrájejte tak, abyste mohli jednotlivé řezy proložit plátky cibule, ale stále držela pohromadě. Maso pořádně ochuťte solí a svým oblíbeným kořením, které běžně na vepřové maso používáte. Koření dobře vmasírujte rukama do masa.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a do každého řezu vložte dvě půlkolečka cibule. Nyní nakrájejte kousek slaniny na poměrně tenké proužky. Do každého zářezu v mase přidejte k cibuli také kousek slaniny. Dno pekáče vymažte rostlinným olejem a vložte do něj připravený kus masa.
Nyní v misce smíchejte malé množství rostlinného oleje se lžičkou papriky a lisovaným stroužkem česneku. Získáte červenou marinádu, kterou potřete celé maso. Nakonec nakrájejte najemno část hlávkového zelí a vyplňte s ním prostor kolem masa v pekáči.
Poté ho pokapejte malým množstvím rostlinného oleje. Maso zakryjte nejprve kusem pečicího papíru a poté alobalu. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 60 minut. Poté plech vyndejte, sundejte alobal i pečicí papír a nezakryté maso vraťte do trouby. Pečte dalších 20 minut při stejné teplotě.
Brambory mezitím oloupejte a rozkrojte napůl. Vložte je do mísy a dochuťte solí, pepřem a paprikou podle chuti. Zalijte lžící rostlinného oleje a ručně promíchejte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Mezi dvě brambory vždy dejte cibuli a kousek slaniny. Upevněte párátkem a vložte do zapékací mísy na pečicí papír.