Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná rajčata s brokolicí a mozzarellou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Plněná rajčata s brokolicí a mozzarellou - postup přípravy

Přemýšlíte-li nad zajímavým předkrmem pro své hosty, vsaďte na plněná rajčata. Najdete v nich voňavé bylinky, výživnou zeleninu a lahodný sýr, který všichni milují.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, odkrojte z nich vrchní část a vnitřní část vydlabejte. Na hrubém struhadle nastrouhejte mozzarelu, do rajčat nasypte trochu soli a vložte do nich nastrouhaný sýr.

2. KROK

Poznámka: Vydlabanou část nevyhazujte, budete ji ještě potřebovat. Také si schovejte trochu mozzarelly na závěrečné posypání.

3. KROK

Brokolici omyjte, odkrojte z ní košťál a rozdělte ji na růžičky, které vložte do mísy, kde je zalijte horkou vodou a nechte 5 minut odstát. 

Tip: Díky horké vodě brokolice změkne.

4. KROK

Následně brokolici sceďte a každou růžičku vložte do jednoho rajčete. Zapékací mísu vymažte trochou olivového oleje a položte do ní tři vrchní části rajčat, na které položte plněná rajčata. 

5. KROK

V míse vyšlehejte tři vejce se solí a bylinkami. Směs opatrně nalijte do všech rajčat až po jejich povrch.

Tip: Bylinky zvolte dle vlastní chuti. Můžete použít například bazalku, tymián nebo oregano.

6. KROK

Na závěr na každé plněné rajče dejte zbylou nastrouhanou mozzarellu. Brokolici, kterou jste nepoužili k plnění rajčat, nakrájejte a v misce ji smíchejte s nakrájenými vydlabanými vnitřky rajčat.

7. KROK

Zeleninovou směs rozprostřete v zapékací míse kolem plněných rajčat. Poslední vejce důkladně vyšlehejte do pěny, kterou polijte povrch rajčat a zeleninovou směs kolem. Pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.

8. KROK

Tip: Plněná rajčata podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři společně se zapečenou zeleninovou směsí.

9. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: viele Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů