Plněná rolka ze slaniny, brambor a sýra - postup přípravy
Dnes pro vás máme poněkud netradiční, ale vynikající recept na bramborovou rolku, jejíž náplň tvoří zejména sýr a olivy, a kabátek křupavá slanina. Tento pokrm můžete podávat jak samotný, tak také jako součást svátečního pohoštění nebo jako velice zajímavou a chutnou přílohu k masu. Tento recept vám přináší netypické využití bramborového pyré, které známe samotné jako přílohu k různým pokrmům, případně nastříkané na plech pomocí cukrářského sáčku a upečeného jako přílohové bramborové pusinky.
Ingredience
Nejprve oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a uvařte doměkka. Poté je sceďte, přidejte k nim máslo a udělejte z nich pyré (kaši). Vmíchejte strouhaný parmazán a podle chuti přidejte také pepř, petrželový olej a nasekaný kopr. Hmotu dobře promíchejte.
Vezměte podlouhlý pekáček ve tvaru užšího obdélníku, vymažte ho máslem a vyložte plátky anglické slaniny tak, aby jimi byl povrch pekáčku pokryt.
Na takto slaninou vyložené dno pekáčku naneste polovinu bramborové směsi a uhlaďte ji. Poté ji poklaďte černými olivami, které jste nakrájeli na tenčí kolečka, a také plátky sýra (polovinou z celkového množství). Nejlepší je použít alespoň dva druhy sýrů, to dodá pokrmu na chuti.
Nahoru navrstvěte druhou polovinu bramborové směsi a tu poklaďte zbývajícími plátky sýra. Přes ně přeložte přečnívající konce plátků anglické slaniny tak, aby byla rolka zcela zabalená.
Troubu si předehřejte na 200 °C a rolku pečte půl hodiny.
Přejeme vám i vašim hostům dobrou chuť!