Plněné bagety se dvěma druhy náplně - postup přípravy
Tyto originální „chlebíčky“ udělají radost všem členům rodiny, vyberou si totiž všichni. Lze je připravit ve dvou variantách – v klasické se šunkou nebo pro milovníky rybiček se slanými sledi. Po vychlazení je lze servírovat spolu s čerstvou sezónní zeleninou a kromě večeře se hodí i na večerní posezení s přáteli.
Ingredience
První náplň
Druhá náplň
Základem tohoto receptu je klasická francouzská bageta, ze které se připravují tradiční sendviče. Milovníci celozrnného pečiva mohou použít samozřejmě tmavou variantu. Bagetu rozpulte a poté odstraňte patky a vydlabejte střídu pomocí nože a dlouhé lžičky.
Šunku vcelku nakrájejte na drobné kostičky a přesypejte do hlubší misky. Papriku omyjte, rozpulte, odstraňte stopku a semínka a polovinu nakrájejte najemno. Přisypejte do misky spolu s na kostičky nakrájenou salátovou okurkou. Dochuťte prolisovaným česnekem a vmíchejte čerstvý smetanový sýr, osolte a opepřete dle chuti. Naplňte směsí vydlabanou bagetu.
Nyní si na prkénko položte pečicí papír, položte na něj sledě v celku a nakrájejte na drobné kostičky, vložte do misky. Stonky jarní cibulky omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Vařená vajíčka oloupejte a nakrájejte najemno. Přidejte vše spolu se smetanovým sýrem do misky ke sleďům. Dobře zamíchejte, aby se ingredience promísily. Také touto směsí naplňte druhou půlku vydlabané bagety, dobře vtlačte pomocí lžičky a konce zarovnejte.
Obě bagety zabalte zvlášť do potravinové folie, dejte chladit asi na 2 hodiny do chladničky. Po vychlazení nakrájejte opatrně ostrým nožem na silnější plátky. Dávejte ale pozor, aby nevypadla náplň, a servírujte na talíři spolu s čerstvou sezónní zeleninou.