Domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím - postup přípravy
Pokud si chcete pochutnat na české klasice, sáhněte po receptu na domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem od paní Zdeňky Laštůvkové. Doplňte je křupavou smaženou cibulkou a dušeným zelím a výborný oběd máte zaručený.
Knedlíky
Zelí
Brambory důkladně omyjte od písku a jiných nečistot a vložte je do hrnce s osolenou vodou. Uvařte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle.
Nastrouhané brambory dejte do větší mísy, přidejte vejce, mouku a dochuťte solí. Vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli odpočinout. Těsto rozdělte na 8–10 kousků podle toho, jak velké knedlíky chcete mít.
Cibuli očistěte a spolu s masem nakrájejte na menší kostičky. Do rozpálené pánve nalijte olej a orestujte cibuli do zlatova. Část cibule odeberte na ozdobení hotových knedlíků. Poté přidejte uzené maso, dochuťte solí, pepřem a chvíli společně restujte.
Do velkého hrnce nalijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Mezitím si na pomoučené ploše postupně rozválejte bramborové těsto na placky a naplňte je směsí masa a cibulky. Knedlíky pořádně uzavřete, vhoďte je do vroucí vody a vařte 12–15 minut, podle toho, jak velké knedlíky jsou.
Cibuli očistěte a společně se špekovou kůží nakrájejte na malé kostičky a restujte, dokud nebude mít cibule zlatavou barvu. Přidejte propláchnuté sterilované zelí, dochuťte ho solí, pepřem a vařte, dokud zelí nebude měkké.
Hotové bramborové knedlíky podávejte s dušeným zelím a ozdobené smaženou cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.