Plněné cottage bochánky z kynutého těsta - postup přípravy
Pokud vás už nebaví pečivo z obchodu, které je na druhý den jako kámen, vyzkoušejte recept na tyto plněné cottage bochánky z kynutého těsta podle paní Podolákové Burkartové. Jsou krásně měkoučké a plné bílkovin.
Na kvásek
Na těsto
Na náplň
Na dokončení
Do nádoby nalijte teplé mléko a rozdrobte do něj droždí. Poté do něj přisypte cukr, směs promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
Do vykynutého kvásku vmíchejte vejce a poté do něj postupně po lžících přidávejte hladkou mouku se solí a nasekanými bylinkami. Poté vypracujte hladké těsto.
Těsto přendejte na pracovní plochu a zapracujte do něj změklé máslo. Poté ho vložte do mísy, přikryjte ho utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout 1 hodinu.
Těsto rozdělte na 12 kousků, vytvořte z nich bochánky a nechte je kynout 20 minut. Mezitím do mísy vložte cottage sýr a dochuťte ho česnekem, solí, sekanými bylinkami a tandori kořením.
Náplň pečlivě promíchejte. Z vykynutých bochánků vytvořte placky a do jejich středu vložte lžíci náplň. Poté je zabalte a opět z nich vytvarujte bochánky.
Bochánky zploštěte rukou, potřete je olejem a překládejte je přes polovinu do vymazané formy. Do jejího středu vložte formičku a těsto nechte kynout dalších 30 minut.
Vykynuté bochánky potřete rozšlehaným vejcem s mlékem a posypte je lněným a sezamovým semínkem. Poté je vložte do předehřáté trouby.
Bochánky pečte při teplotě 180 °C a pečte je přibližně 20–30 minut. Poté je vyjměte, přiklopte a nechte je po dobu 30 minut zapařit.
Bochánky poté nechte ještě vychladnout a můžete je servírovat. Podávat je můžete samotné nebo s oblíbenou pomazánkou.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.