Plněné kynuté mandarinkové bulky - postup přípravy
Pokud jste milovník svěžích citrusových příchutí, pak rozhodně vyzkoušejte nadýchané kynuté mandarinkové bulky, které jsou plněné čokoládovou pomazánkou. Tento netradiční recept je navíc velmi snadný a zvládne ho úplně každý.
Ingredience
Mandarinky oloupejte, rozeberte je na jednotlivé měsíčky a přendejte je do mísy. Přidejte k nim 2 vejce, cukr a sušené droždí. Směs promíchejte a poté ji pečlivě rozmixujte.
Směs propasírujte přes jemné sítko, přidejte do ní rostlinný olej a prosátou hladkou mouku. Promíchejte ji a vypracujte hladké nelepivé těsto.
Těsto přendejte do mísy, zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte ho kynout po dobu minimálně 60 minut na teplém místě.
Vykynuté těsto přendejte na pracovní plochu a rozdělte ho na 7 dílů. Z každého dílu vytvarujte bochánek, který rukou lehce roztáhněte a do jeho středu vložte pomocí lžíce čokoládovou pomazánku.
Těsto pečlivě zabalte a vytvarujte z něj opět bochánek. Přendejte je do formy vyložené pečicím papírem a do středu vložte sklenici. Poté je přikryjte utěrkou a nechte je odpočívat dalších 30 minut.
Bulky potřete rozšlehaným vejcem, formu přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je po dobu 30–35 minut.
Upečené bulky vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout. Poté je můžete podávat, před servírováním je lehce posypte moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.