Plněné papriky s rajskou omáčkou a knedlíkem - postup přípravy
Připravte si chuťově bohaté plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Ivany Reisingerové. Omáčka je lahodná, masová směs šťavnatá a knedlíky nadýchané.
Omáčka
Plněné papriky
Na zahuštění
Knedlíky
Nejprve připravte plněné papriky. 15 minut vařte rýži v osolené vodě a nechte ji vychladnout. Zatím z paprik odkrojte stopky a odstraňte semeníky. Papriky poté omyjte a lehce osolte.
V míse smíchejte mleté maso s uvařenou rýží. Směs poté osolte, opepřete a naplňte jí připravené papriky. Následně začněte připravovat omáčku.
Na sádle smažte cibuli 3–4 minuty dohněda a zaprašte ji cukrem, který nechte zkaramelizovat. Za stálého míchání do hrnce přidejte rajčatový protlak s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a skořicí.
Ingredience zamíchejte a směs vařte 5 minut. Jakmile protlak mírně změní barvu, vlijte do směsi vodu, vše osolte a do omáčky vložte plněné papriky. Pokrm vařte přibližně 1 hodinu.
Poté papriky z hrnce vyndejte a omáčku zahustěte jíškou z másla a mouky. Poté ji vařte dalších 20 minut.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.
Zatím si připravte kynuté knedlíky. Nejprve vytvořte kvásek smícháním mléka, droždí a cukru. Následně, ve větší míse, smíchejte hrubou mouku, sůl, vejce, přidejte kvásek a uhněťte těsto, které nechte pod čistou utěrkou a na teplém místě 1 hodinu kynout.
Z těsta vytvarujte dvě stejné šišky, které znovu přikryjte utěrkou a nechte je kynout dalších 30 minut. Knedlíky poté vařte na mírném ohni v osolené vodě 20 minut.
Poznámka: V polovině doby vaření knedlíky otočte a po uvaření je vyjměte z vody a na více místech je propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby se nesrazily.
Omáčku zbavte koření a plněné papriky do ní zpátky ponořte. Na mírném plameni je prohřívejte přibližně 3 minuty a poté je servírujte s kynutým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.